2014-08-12 @ 02:34:00 / USA

Första dagen i amerikanskt HIgh School

Idag hade jag min alldra första dag i amerikanskt High School- hur häftigt?! Skolbussen gick runt 7:20 utanför huset, så jag vaknade runt 6. De flesta som åkte med bussen går på elementery school, eftersom de flesta i vår ålder har bil och hellre åker med den. Tror helt ärligt att Katie,hennes kompis Emma och jag var de enda från High School. 
 
Väl i skolan går jag för att öppna mitt skåp. Tjejen som har skåp bredvid vänder sig genast till mig och säger "Hi! You´re the foreign exchange student from sweden. Hanna, right?". Tydligen hade ryktet om mig spridits sig. Min första klass var ART. Hade så himla mycket problem med att hitta till klassrummet att jag gick runt och frågade cirka 3 människor. Tillslut kom en syster till en av Katies kompisar fram till mig och undrade ifall jag hade ART med henne, vilket jag hade. Tur att hon kände igen mig för annars hade jag kanske inte hunnit! Själva lektionen var väldigt bra. Eftersom det var första skoldagen hade vi i princip upprop och satt sedan och pratade resten av lektionen.
 
Min nästa lektion var SRT, vilket inte är en lektion ens. Det är under den tiden som vissa klubbar har sina möten osv. Tyvärr stängde förra rektorn tydligen ner majoriteten av klubbarna, tror nästan ART CLUB och elevrådet är de enda som är kvar. Några gick, men de flesta satt kvar i klassrummet, inklusive mig själv. Alla satt med sina mobiler och pratade därför inte med någon. 
 
Nästa lektion var engelska! På mitt schema stod det en viss lärares namn och sedan rum 2. När jag går in där så är det en annan lärare istället, men jag tänker att de säkert bara blev ett byte och att det antagligen inte är något problem. När hon sedan läser upp alla namn står jag inte med på listan. Jag berättade detta för Katie och hon sa att jag antagligen hade varit på fel lektion. Det har varit så oerhört mycket problem med allas scheman. Antagligen skulle jag alltså haft läraren som det stod på mitt papper men i ett annat rum, och det var antagligen varför jag inte stod med på lektionen. However, eftersom jag inte stod med på listan fick jag säga mitt namn och hon förstod då att jag inte var amerikan. När jag förklarade att jag var en utbytesstudent blev alla väldigt intresserade! Människorna verkade jättemysiga i den klassen, men jag antar som sagt att jag måste byta till den rätta imorgon. 
 
Efter det hade jag US Government. Första som hände var att vi alla fick en oerhört stor och tung bok som vi alltså ska bära med oss hela året- kul! Satt hät bredvid några tjejer som jag pratade väldigt mycket med. En utav dem hade tydligen Study Hall med mig, vilket var lektionen efteråt, så vi hade båda B- lunch. Tyvärr hade de andra A-lunch. Maten var precis som man ser på alla filmer. Idag åt vi chicken nuggets med bröd, gröna bönor, äppelmos och äpple. Köpte även en liten bar och en flaska vatten. Inte så värst gott kanske men allt slank ned i alla fall.
 
Efter Study Hal, en lektion där man i princip bara pluggar, åt jag med  tjejen jag träffade på US Government och en del av hennes vänner. Dem verkade alla riktigt schysta. Så himla glad att jag inte slutade upp sittande på toaletten som i Mean Girls. YAAY!
 
Efter lunch hade jag Study Hal igen, eftersom den lektionen är delad i mitten för lunchen. Därefter hade jag Pre Calculus. Här fick jag prata väldigt mycket om mig själv framför klassen, vilket faktiskt var ganska så roligt. Läraren verkade så trevlig och är tydligen lite av en Cat lady- pratar om dem HELA tiden. Tror jag kommer trivas där.
 
Nutrition and Wellness stod näst på schemat. Här gjorde vi först en namn lek.Hade turen att vara ganska lång fram- PuuuH, hade aldrig klarat mig annars. När läraren först läste upp mitt namn var det typ jättemånga som ba "She is an foreign exchange student". Hahah, så kul eftersom jag aldrig hade pratat med dem! Lektionen var väldigt rolig i alla fall. Efter namnleken kollade vi på två youtube-klipp; när Honey Boo Boo lagar sketti (UUGH) och en dam som var beroende av glass. Min allra sista lektion för dagen var Earth and Space Sciene, och det var absolut inte vad jag hade föreställt mig. Eftersom det heter "Space" så trodde jag det skulle vara lite fysik och saker om rymden liksom, men det handlar tydligen om olika typer av sten och vatten. Tror tyvärr inte att man får ändra klasser på min skola, men det är lugnt i alla fall för läraren verkar otroligt skönt. Efter det att jag presenterat mig och han snackade lite om Magnus Magnusson som var världens starkaste man en gång i tiden, visade han oss sina möbler han byggde i somras. Sedan spelade han lite på garageband också. Är faktiskt väldigt nöjd över min första skoladag i ett amerikanskt High School! Folk var hur snälla som helst! De flesta visste säkert redan vem jag var, men tanke på hur många vänförfrågningar jag har haft den senaste veckan- har seriöst gått från 430 till 497! Jättemånga gick fram i korridoren för att prata och fråga hur jag tycker det är en så länge. Fick så himla många komplimanger att det typ var löjligt- SUCH FUN. Så roligt hur ryktet sprider sig så snabbt.


Postat av: Pappa

Vad skönt att du är nöjd med den första skoldagen

2014-08-12 @ 09:43:19
Postat av: karin

Var det någon som kommenterade din gula ryggsäck?

Svar: Nej, det fick jag faktiskt inte :)
Hanna

2014-08-12 @ 17:54:47
Postat av: A L I C E J O N S S O N

Roligt att läsa hur din första dag var. Måste ha varit väldigt spännande att börja skola i ett helt annat land :)

2014-08-18 @ 09:15:36 / http://aliicejonsson.blogg.se

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: