2013-09-25 @ 20:46:00 / Förberedelser inför USA

Ansökningsprocess

Hej igen!

Har idag fått inte bara ett men faktiskt två mejl ifrån Explorius. Jätteroligt nu när man märker att det verkligen händer någonting! Det första var i alla fall ett mejl med en hälsning från min kontaktperson (that's right, jag har en kontaktperson nu) och lite information osv gällande hur ansökningsprocessen kommer fortsätta härifrån. Tydligen är det nu dags att samla ihop lite olika papper, såsom läkarintyg, rekommendationer från lärare, brev från föräldrar och självklart mitt personliga brev. Orkade helt ärligt inte läsa igenom hela dokumentet så vet inte helt och hållet hur många saker som ska skickas in nu. Vad jag vet är att alltsammans ska vara inne inom 30 dagar!

Så härligt att det verkligen är igång nu!!
.
 
Bild ifrån en liten viktoriansk stad vi besökte i USA den här sommaren
 
 

2013-09-22 @ 19:55:00 / Förberedelser inför USA

Officiellt antagen till ett år som utbytesstudent med Explorius

Inser att jag helt och hållet har glömt bort den här bloggen under ett tag... Tro dock inte att jag inte tänker på det kommande året, för det gör jag minsann konstant!
För cirka en och en halv vecka sedan så fick jag i alla fall hem ett brev från Explorius sägande att jag hade blivit preliminärt antagen! Var redan ganska  säker på det eftersom intervjuaren sa det, men nu har jag ju fått det bekräftat!
I brevet låg där ett häfte att läsa igenom samt en blanket att fylla i med sitt medgivande om att börja processen till ett framtida år i USA. Skickade in brevet för några dagar sedan och nästa steg borde därmed vara att skriva ett personligt brev osv.
 
Har även lyckats skaffa ett jobb, vilket jag är så himla glad över! Även fast att mina föräldrar är jättesnälla och faktiskt erbjudit sig att betala kostnaden inför året känner jag ändå att jag vill bidra. Därför ska alla de pengar jag tjänar under det kommande året gå direkt till ett sparande för de extrapengar jag kommer att använda under den tid då jag är utomlands.
ÅÅååhh vad jag är taggad!

2013-09-03 @ 22:27:00 / Förberedelser inför USA

Intervjuv med Explorius

Dagen efter intervjun och jag kan nu säga att allt gick sådär bra som jag hade hoppats på! Jag hade helt klart förstorat upp allting, för det var verkligen inte så farligt som jag hade intalat mig själv att det skulle bli. I slutet av intervjiun meddelade hon även det att hon skulle ge organisationen ett klartecken gällande mig, så även fast att inget är officiellt ännu så skulle man nog ändå kunna säga att jag faktiskt har blivit antagen. Hur härligt låter inte det?!